Ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 η Ecoλέσχη: Προβολές για την Υπεράσπιση των Κοινών Αγαθών. Μια πρωτοβουλία για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το μέλλον τους, με παράλληλη «τροφή» για σκέψη, είναι το διήμερο προβολών που διοργανώνεται στα Τρίκαλα.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, η κίνηση τρικαλινών Πολιτών για την Αποανάπτυξη και την Άμεση Δημοκρατία «Από Κοινού»(www.apokoinou.com), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με τη στήριξη του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων, παρουσιάζουν δύο ταινίες με επίκεντρο και «φόντο» την ανάπτυξη – ή την αποανάπτυξη.
Η πρώτη ταινία, «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων», προβλήθηκε στις 22 Ιανουαρίου με τεράστια επιτυχία. Η δεύτερη, το USSAK, προβάλλεται την ερχόμενη Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, στις 20:00, με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο, επίσης στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου
Η ταινία
Η ταινία USSAK αναζητά το μέλλον μέσα από ένα ζοφερό παρόν, σε μια προσπάθεια αφύπνισης συνειδήσεων και πράξεων.
Μια πρώην περφόρμερ του δρόμου που δουλεύει στην γκαρνταρόμπα ενός σκυλάδικου απολύεται και προσπαθεί να επιβιώσει σε μια οικονομικά κατεστραμμένη και κοινωνικά διαλυμένη Ελλάδα του άμεσου μέλλοντος.
Σε μια χώρα που πάσχει, κάπου στο μέλλον, πρόσωπα βυθισμένα σε απάθεια και ψευδαισθήσεις, μέσα από συναντήσεις και άγριες συγκρούσεις, αφυπνίζονται και διεκδικούν μιαν άλλη ζωή.
Οι σεναριογράφοι Κάτια Γέρου και Κυριάκος Κατζουράκης, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης, θα παραβρεθούν στην προβολή στα Τρίκαλα, συνομιλώντας με το κοινό μετά το τέλος της ταινίας.
Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πηγή έμπνευσης για το σενάριο της ταινίας στάθηκε το βιβλίο Ο ανθρωπολογικός τύπος της αποανάπτυξης – τοπικοποίησης, του Γιώργου Κολέμπα και του Γιάννη Μπίλλα, Εκδόσεις των Συναδέλφων.