Καμπανάκι κινδύνου από τον καθηγητή Γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα για την περιοχή της Πιαλείας καθώς προτείνει την άμεση εκκένωσή της.
Πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής μιλώντας το πρωί στην πρωινή εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ  για τη Πιαλεία τόνισε:

«Κοιτάξτε στην Πιαλεία, επειδή είμαι από την περιοχή, έχω κάνει και την διδακτορική μου διατριβή ξέρω πολύ καλά το χώρο. Εχει ένα πρόβλημα σημαντικό, βεβαίως βοήθησαν και οι βροχοπτώσεις, αλλά θέλει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση γιατί έχουμε να κάνουμε με καθίζηση, έχουμε να κάνουμε με εδάφη τα οποία κινούνται κατακόρυφα και βεβαίως το χωριό είναι στο κόκκινο δεδομένο ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη στατική επάρκεια των κτιρίων. Το χωριό θα πρέπει να εκκενωθεί οπωσδήποτε γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά την περιοχή και βεβαίως να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσουν οι κάτοικοι να επιστρέψουν».

Στην ερώτηση αν μπορεί να σωθεί το χωριό ο κ. Λέκκας δήλωσε: «Εκεί θα έλεγα πως μπορεί να σωθεί  γιατί ξέρω πολύ καλά την περιοχή, μπορεί το χωριό να συνεχίσει να υπάρχει, χρειάζονται όμως κάποια μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν για να αναστραφούν τα φαινόμενα και να μειωθεί η ένταση των φαινομένων».