Συνάντηση  στο δημαρχείο είχε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Τρικάλων κ. Κρυσταλία Μαντζανά συνοδευόμενη από τον Αρχαιολόγο κ. Γεώργιο Κολομπότσιο,  με σκοπό την Ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου Γόμφων.
Παρόντες επίσης ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Λαμπρινή Οικονόμου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλειος Αναγνώστου, κ. Σταύρος Ζιάκας, και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γόμφων κ. Αθανάσιος Ποντίκας και ο πρώην Γραμματέας της Κοινότητας κ. Ιωάννης Γιώτας.
Στην εισήγηση του ο κ. Μαράβας ανέφερε ότι "στους Γόμφους έχουμε ένα μοναδικό Αρχαιολογικό Χώρο τον οποίο  πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε  και να τον Αναδείξουμε, για το καλό του Δήμου μας και εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια".
Η κ. Μαντζανά συμφώνησε για να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες ούτως ώστε να προχωρήσει το έργο των Ανασκαφών και εξέφρασε  την ικανοποίηση της για το ενδιαφέρον που έδειξε ο Δήμαρχος και τα συνέπεια ο Δήμος Πύλης.
Πρώτη προϋπόθεση είναι να λυθούν κάποια γραφειοκρατικά θέματα τα οποία θα κατοχυρώσουν  την προώθηση του παραπάνω έργου, δηλαδή της Ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου στους Γόμφους.