Αγαπητοί συνδημότες αισθανόμενος την  ευθύνη μου απέναντί σας οφείλω να σας ενημερώσω ότι στις 8 Δεκεμβρίου έγινε δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη. Το κύριο θέμα ήταν τα αιολικά πάρκα και  το τι μέλλει γενέσθαι στο δήμο Πύλης. Η δημοτική αρχή φρόντισε να καλέσει στο πάνελ μας δύο συνομιλητές, υπερασπιστές της αιολικής ενέργειας ο ένας εκπροσωπούσε την  ΜΚΟ  Greenpeace και ο άλλος ένα πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τίτλο διαχείριση ΑΠΕ. Κανένας   εκ των δύο δεν μπόρεσε να πείσει το σώμα για τυχόν  θετικά αποτελέσματα από τη χρήση των ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο 

Τοποθετηθήκαμε  αρκετοί σύμβουλοι και εκφράσαμε τη γνώμη μας και την άποψή μας για τα αιολικά πάρκα στα όρια του δήμου μας. Φυσικά οι άνθρωποι της παράταξης <<Πρώτα ο άνθρωπος>>  στην πλειοψηφία τους δεν τοποθετήθηκαν και δεν εξέφρασαν γνώμη πλην του κυρίου Κώστα  Ούτρα,  στην πλειονότητα μας όλοι  είχαμε  ξεκάθαρη θέση τεκμηριωμένη κατά των αιολικών. Η δημοτική παράταξη Πρώτα ο άνθρωπος  ισχυρίζονταν ότι δεν θα γίνει τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και ότι δεν γνωρίζει ενέργειες εταιρειών στη χωρική επικράτεια του δήμου μας.

 Σήμερα δύο βδομάδες μετά επισκεπτόμενος το Ροπωτό και στους πρόποδες της Καραβούλας πάνω από τη θέση <<φλόρια>> της Παλαιοκαρυάς (αυχένας πάνω από τη θέση <<μαντρί>>) παρατήρησα ότι ξεφύτρωσε ξαφνικά ένας ανεμολογικός ιστός. Κατάλαβα αμέσως ότι κάποια εταιρεία  βλέπει επενδυτικά  το συγκεκριμένο μέρος προκειμένου να στήσει μελλοντικά αιολικό πάρκο.

Δεν  ξέρω γιατί ο ίδιος ο δήμαρχος καθώς και ο κύριος Άρης Τζάνης δεν μας ενημέρωσαν ότι θα τοποθετούνταν άμεσα ο συγκεκριμένος ανεμολογικός ιστός . Έπειτα από τηλεφωνική  επικοινωνία με τον κύριο Τζανή μας είπε ότι εδώ και καιρό έχει έρθει στο δήμο έγγραφο της συγκεκριμένης εταιρείας όπως και κατέθεσαν έγγραφο της δασικής Υπηρεσίας Τρικάλων που τους επιτρέπει να στήσουν στο συγκεκριμένο μέρος μονάδα μέτρησης αέρος. Τα ερωτήματα που εύλογα γεννιούνται είναι,  γιατί ο  δήμαρχος δεν ενημέρωσε το Δ.Σ. για την ύπαρξη της εταιρείας στην περιοχή, γιατί δεν μας έδωσαν το συγκεκριμένο έγγραφο της δασικής υπηρεσίας που πολύ φοβάμαι ότι  δεν υπάρχει  και κατά πόσον ερεύνησαν τα περαιτέρω στοιχεία που πρέπει να έχει η εταιρεία προκειμένου να στήσει την εγκατάσταση. Επίσης από όσο γνωρίζουμε υπάρχει πλήρη άγνοια και δεν ρωτήθηκε καθόλου η γνώμη του τοπικού συμβουλίου.  ΤΕΛΟΣ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ.

 -Να τους χαιρόμαστε λοιπόν και  να ξέρετε όλοι σας ότι αυτά τα παιχνίδια στο χώρο της ενέργειας που παίζονται γεμίζουν πολύ εύκολα τις τσέπες κάποιον που θα πουλήσουν το χωριό τους και τον τόπο τους-  

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΝΑΤΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΩΝ