Για ακόμη μια χρονιά, οι απανταχού Σαρακατσαναίοι, έδωσαν το ετήσιο ραντεβού τους στα «Περτουλιώτικα» λιβάδια όπου πραγματοποιήθηκε το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα, παρά τον άστατο καιρό και το ψιλόβροχο, το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στον Σαρακατσάνο Μακεδονομάχο καπετάν Κώστα Γαρέφη.
Φέτος μετά από πολλά χρόνια το Αντάμωμα έγινε με ελεύθερη κατασκήνωση στον περιβάλλοντα χώρο του Ανταμώματος, όπου σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσαναίοι αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης.
Στο αντάμωμα, συμμετείχε το τμήμα αναβίωσης Μακεδονικού Αγώνα με πλήρεις στολές Μακεδονομάχων της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος- Αυστραλίας, στέλνοντας μήνυμα στον απανταχού Ελληνισμό, να ξαναβρεί τον δυναμισμό του και την πίστη του, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης.
Το πρωί παρουσιάστηκε δρώμενο με θέμα «Ο καπετάν Κώστας Γαρέφης στα καλύβια του Καραφυλιά και ο θάνατος του». Ακολούθησαν παιγνίδια και χοροί από τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων, ο χορός των Γερόντων και ο τρανός χορός με την συμμετοχή όλου του κόσμου.

thessaliatv.gr