Το ΓΕΛ  Πύλης, συμμετέχοντας στη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης των μαθητών, κάλεσε τον κ. Φλουρή Αντρέα, επίτιμο  Διδάσκων στη Φυσιολογία του Ανθρώπου στο  Τμήμα  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Παν/ μίου Θεσσαλίας και Επισκέπτη Καθηγητή στην Περιβαλλοντική Ιατρικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Παν/μιου  Ottawa στον Καναδα.
Ο κ.Φλουρής  ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, ήρθε στο σχολείο μας την Τρίτη  4 Απριλίου  2016 και ενημέρωσε τους μαθητές. Ο κ. Φλουρής , υπό μορφή συζήτησης με τους μαθητές ,αναφέρθηκε στις  βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και αναφέρθηκε  και  στην οικονομική πλευρά του ζητήματος του καπνίσματος και πώς επιδρά αρνητικά στη γενικότερη  οικονομία  του κράτους. Επεσήμανε τα οφέλη, άμεσα και μακροπρόθεσμα από τη διακοπή του καπνίσματος στην υγεία τους και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους . Ακόμη μίλησε για το παθητικό κάπνισμα που μπορεί να προκαλέσει σχεδόν ό,τι και το ίδιο το κάπνισμα , και την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση, η  απόφαση  είναι ατομική ευθύνη.
Οι μαθητές συμμετείχαν  με ενδιαφέρον στην συζήτηση και  ο κ. Φλουρής έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν από μαθητές και καθηγητές.
Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Πύλης κ. Μαγκούτης  Δημήτριος και ο Σύλλογος των Καθηγητών, ευχαριστούν θερμά τον κ. Φλουρή ,  για την ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην περίοδο της εφηβείας.