Ανήμερα της εορτής του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Νικολάου Πύλης, στον ομώνυμο Ι.Ν. πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία με κατάνυξη.
Παρών στην Δοξολογία ήταν ο Δήμαρχος Πύλης, κ. Κωνσταντίνος Μαράβας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος τίμησε, μπροστά στο Χριστεπώνυμο πλήθος τον επί 46 χρόνια Ιερέα Λάζαρο Σταυραντώνη.
Στην ομιλία του είπε τα εξής: «…Αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, του πολιούχου της  πόλης μας.
 Εύχομαι να μας προσέχει όλους και να μας γαληνεύει στις φουρτούνες της ζωής μας.
 Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να βρω λόγια που να ταιριάζουν στην περίπτωση, στην σημερινή μέρα.
 Είμαι χαρούμενος γιατί η συγκυρία επεφύλαξε σε μένα την στιγμή, σαν Δήμαρχος Πύλης, να τιμήσω τον Ιερέα  Λάζαρο Σταυραντώνη.
 Τον Ιερέα, ο οποίος αγάπησε και αγαπήθηκε από τον κόσμο της Πύλης και όχι μόνο.
 Τον Ιερέα που έδωσε την ψυχή του, όλα τα χρόνια της διαδρομής του, στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, στην Εκκλησία, στα παιδιά.
 Ήταν πάντα μπροστά σε όλες τις δύσκολες στιγμές, ήταν παρόν στις δράσεις του Δήμου και ξεχώριζε με το κήρυγμά του και τον λόγο του.
 Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει και τώρα μέσα από τον καινούργιο του ρόλο να φροντίζει, να σκορπά την ελπίδα και να μεταδίδει τις γνώσεις και την πείρα του στους νεώτερους.
 Είμαι σίγουρος, ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα σήμερα, όπου κυριαρχεί –δυστυχώς- σε όλους τομείς η ηθική και πνευματική κατάπτωση, ο Χριστιανικός τρόπος ζωής είναι η μόνη άμυνα και το μόνο φάρμακο που μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα.
 Τέτοιο φωτεινό παράδειγμα είναι ο πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης.
Πατέρα Δημήτριε Κατσαρέ είστε τυχερός που αναλάβατε το εκκλησίασμα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Πύλης και διαδέχεστε τον παπά Λάζαρο.
 Σαν Δήμος θα είμαστε στο πλευρό σου.Κλείνοντας εύχομαι στον πατέρα Λάζαρο καλή υγεία και οικογενειακή ευτυχία.Χρόνια πολλά σε όλους και καλές γιορτές».
 O πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύλης, ευχαρίστησε το Εκκλησίασμα του Ναού και όλους τους Ενορίτες που όλα τα χρόνια ήταν δίπλα του και με κάθε τρόπο βοήθησαν για να γίνουν τόσα πολλά, με την βοήθεια του Θεού.