Καλύτερο φινάλε στον προεκλογικό του αγώνα δεν θα μπορούσε να έχει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης Θεόδωρος Χήρας.
Στην γενέθλια γη του ο Θοδωρής Χήρας πραγματοποίησε την τελευταία του ομιλία, ενώ οι συγχωριανοί του έστειλαν μήνυμα νίκης.
Το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε στην γενέθλια γη του, την Πηγή, όπου εκεί οι εικόνες ήταν πραγματικά μοναδικές. Οι συγχωριανοί του έδειξαν την μεγάλη αγάπη για το πρόσωπο του και επί της ουσίας έδωσαν την ώθηση για να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Πύλης με το «δικό τους άνθρωπο» να φιλοδοξούν να είναι ο νέος Δήμαρχος.
Από τη δική του πλευρά, ο κ. Χήρας δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την υποδοχή των κατοίκων της Πηγής. Άλλωστε και στην ομιλία του, τόνισε ότι η συνάντηση αυτή είχε χαρακτηριστικά συγκίνησης και νοσταλγίας. Έδωσε την υπόσχεση ότι θα δώσει την ώθηση για έναν Δήμο που θα μπορέσει να κάνει άλματα προς τα εμπρός.

Τόνισε τις προοπτικές που υπάρχουν και κατηγόρησε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή ότι δεν τόλμησε να οδηγήσει την περιοχή μπροστά, διότι απουσίασε το όραμα και η τόλμη. Έδωσε την υπόσχεση ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ο Δήμος Πύλης ναβρει την θέση που του αρμόζει και του αξίζει στο χώρο της ανάπτυξης και την ευημερίας των πολιτών του.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Χήρας είπε ότι την Κυριακή θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός με τη ψήφο του, αλλά συγκινημένος τόνισε ότι η θερμή υποδοχή των κατοίκων της Πηγής έδειξε ποια θα είναι η επόμενη μέρα του Δήμου Πύλης.