Μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν ορειβατικό σκι θα έχουν οι λάτρεις της χιονοδρομίας το Σαββατοκύριακο 4-5 Φλεβάρη στο Χ.Κ. Περτουλίου. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της συνάντησης ορειβατικού σκι Snow Leopard Day 2017 το Ski Lab της εταιρίας "Κλαουδάτος" θα βρίσκεται για δύο μέρες στη βάση του χιονοδρομικού όπου σε συνεργασία με τον ΣΟΧΤ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν αυτό το συναρπαστικό άθλημα και να ενημερωθούν για την εξέλιξη της τεχνολογίας στο ορειβατικό σκι και όχι μόνο.
Οι συμμετέχοντες αφού προμηθευτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό (μπότες,πέδιλα,φώκιες) θα μπορούν να ακολουθήσουν μια προκαθορισμένη ήπια διαδρομή ανάβασης μέσα στο δάσος και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν κατάβαση από την πίστα. Το skimo test θα έχει διάρκεια περίπου 40 λεπτά ώστε να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δοκιμάσουν. Αν η ροή του κόσμου είναι τέτοια και υπάρχει η δυνατότητα θα δοθεί και επιπλέον χρόνος για να απολαύσετε τις ομορφιές της Πίνδου.
Το ski lab θα λειτουργεί Σάββατο 4/2 10:00 με 15:00 και Κυριακή 5/2 10:00 με 14:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης.