Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα ορεινά των Τρικάλων ο αγώνας ορειβατικού σκι Snow Leopard Day(SLD).
Πρόκειται για μια εκδήλωση με διεθνές ενδιαφέρον αφού πραγματοποιείται και προβάλλεται μέσα από τα κανάλια της εταιρίας σε όλο τον κόσμο.
Για τη χώρα μας το SLD 2017 πραγματοποιήθηκε στη Νότια Πίνδο από το Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας Ν. Τρικάλων και την ομάδα του SkiM.gr με την υποστήριξη της Τ.Κ. Νεραϊδοχωρίου και του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου. Η βάση της εκδήλωσης ήταν το Νεραϊδοχώρι ένα όμορφο χωριό στην καρδιά της Πίνδου.
Ενθουσιώδεις φίλοι του ορειβατικού σκι έφτασαν στην περιοχή από όλη της Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Το Σάββατο 4/2  πραγματοποιήθηκαν διαδρομές στον ορεινό όγκο Μπουντούρα(Νεράιδα) με σημείο εκκίνησης το εκκλησάκι Αγία Κυριακή, λίγο έξω από το Περτούλι. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ιδιαίτερα στην κορυφογραμμή δυσκόλεψαν την προσπάθεια των συμμετεχόντων αλλά η εντυπωσιακή κατάβαση μέσα στο δάσος άφησε μια ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση στο τέλος. Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μια σειρά παρουσιάσεων για το ορειβατικό σκι και την ορειβασία στην περιοχή αλλά και μια διαφορετική παρουσίαση για το αγώνα του Ψηλορείτη, Pierra Creta.
Την Κυριακή 5/2 ο Κόζιακας είχε την τιμητική του. Η εκκίνηση έγινε από τα Λιβάδια Περτουλίου και οι χιονοδρόμοι κινήθηκαν αρχικά προς το Καταφύγιο Κόζιακα όπου η ομάδα του καταφυγίου τους περίμενε με ζεστό τσάι και χαμόγελο. Από το καταφύγιο κάποιοι κινήθηκαν προς την κορυφή ενώ μια άλλη ομάδα προς Τρύπιο Λιθάρι όπου απόλαυσαν τη θεά προς τον Θεσσαλικό κάμπο και τα τα γύρο βουνά.
Εκτός όμως από αυτούς που κινήθηκαν προς τις κορυφές αρκετοί ήταν οι φίλοι που είχαν την πρώτη τους εμπειρία με ορειβατικά σκι. Στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου στήθηκε το Ski Lab της εταιρίας "Κλαουδάτος" και με τη βοήθεια του ΣΟΧΤ οι ενδιαφερόμενοι πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική διαδρομή στο όμορφο δάσος γύρω από την πίστα.
Η συνολική αποτίμηση της εκδήλωσης είναι σίγουρα θετική αφού περισσότεροι από 100 φίλοι του χιονιού συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και καταγράφηκαν συνολικά 109.750 μέτρα ανάβασης που θα μεταφραστούν σε οικονομική βοήθεια από την Dyanfit προς το Snow Leopard Trust.
Παράλληλα αναδείχτηκαν και οι φανταστικές δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού και ιδιαίτερα για το ορειβατικό σκι.
Την εκδήλωση υποστήριξαν η Ταβέρνα Μαργαρίτης(Νεραϊδοχώρι), το ξενοδοχείο Κρούπη (Ελάτη), το ξενοδοχείο Πανόραμα (Νεραϊδοχώρι) ενώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το καταφύγιο Κόζιακα για την υποδοχή καθώς και το Μορφωτικό Σύλλογο Νεραϊδοχωρίου"Νεράιδα", τον σύλλογο Ξενοδόχων "Ξένιος Ζεύς" και την Ε.Ο.Δ. Τρικάλων για την παρουσία τους και την υποστήριξη.
Επόμενο μεγάλο ραντεβού για την κοινότητα του ορειβατικού σκι δεν είναι άλλο από το Pierra Creta, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το αγωνιστικό πρόγραμμα.