Με τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Πύλης Θεόδωρου Χήρα θα κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Κουτσονάσιος.
Όπως αναφέρει ο κ. Χήρας «είναι ένας καταξιωμένος αυτοδιοικητικός, ένας ικανός επιστήμονας και όλοι μαζί θα παλέψουμε για τη νίκη στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου»
Σύντομο βιογραφικό
Ο Ιωάννης Κουτσονάσιος είναι Ιατρός – Επιμελητής Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Πύλης. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Μαριάννα Τσιανάκα. Έχουν μια κόρη 11 ετών και ένα γιό 10 ετών.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε όλο τον Δήμο Πύλης και τοποθετήθηκε από τον τότε Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουφογάζο στη θέση του  Αντιδημάρχου Υγείας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού για τα έτη 2011 και 2012.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος από τον συνδυασμό του στη Δημοτική Ενότητα στην οποία κατήλθε ως υποψήφιος.
Είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πύλης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης.