Διοργανώθηκε με επιτυχία η ημερίδα του Δήμου Πύλης την Παρασκευή 15 Απριλίου για την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών. Ο ομιλητής, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δρ. Χρήστος Λύκας αναφέρθηκε στις δυνατότητες αλλά και στις δυσκολίες καλλιέργειας αρωματικών φυτών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και τις απαιτήσεις του κάθε φυτού, στις προοπτικές εμπορίας της κάθε καλλιέργειας αλλά και στις δυνατότητες μεταποίησης των παραγόμενων προϊόντων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν καλλιεργητές τόσο του Δήμου Πύλης όσο και των όμορων δήμων που επέδειξαν ενδιαφέρον για την εισαγωγή νέων καλλιεργειών στις εκμεταλλεύσεις τους. Αισθητή ήταν επίσης και η παρουσία επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται ήδη στο συγκεκριμένο τομέα.
Στο τέλος της παρουσίασης ο ομιλητής απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών και έδωσε διευκρινήσεις για τη δυνατότητα συνεργασίας των καλλιεργητών με τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη σχετικών καλλιεργειών, μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύλης στα τηλέφωνα 2434350317 και 2434350318.