Με κάθε Mοναστηριακή Κατάνυξη και Mεγαλοπρέπεια επερατώθη και φέτος η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου που βρίσκεται στην Πύλη Τρικάλων. Στις φετινές Θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μονής, παρευρέθηκε, έπειτα από πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος .
Το εσπέρας της 14ης Σεπτεμβρίου, κατά την ακολουθία του Μεθεόρτιου Εσπερινού, Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ Χρυσοστόμου, όπου οι Ιεράρχες ήταν πλαισιωμένοι από ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από πλήθος προσκυνητών που επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή για να λάβουν την Ευλογία του Πολιούχου μας Αγίου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η τέλεση της Αρτοκλασίας από τους δύο Ιεράρχες, ενώ ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιουστίνο για την παρουσία του.


Την Κυριώνυμον ημέρα πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατική Πανηγυρική θεία Λειτουργία, όπου κατά την διάρκεια αυτής και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του αδελφού της Μονής Γαβριήλ Δουσικιώτη. Εν συνεχεία ο κ. Χρυσόστομος  προχείρισε σε Αρχιμανδρίτες τους Οσιολογιωτάτους Ιερομονάχους της  Μονής π. Βαρθολομαίο και π. Ιγνάτιο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Αρχιερείς την Πέμπτη το απόγευμα, θα υποδεχτούν την Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος στην Πόλη της  Πύλης και εν συνεχεία θα ακολουθήσει  Λιτανεία, όπου η πομπή, θα κατευθυνθεί στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης για την συνέχιση των Θρησκευτικών Ακολουθιών.


Βόπης Αναστάσιος