Κορυφώνονται σήμερα, Κυριακή, οι εκδηλώσεις για το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων.

Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες «Στην Γενιά Των Νέων Που Υποχρεώθηκαν Να Μεταναστεύσουν» καλώντας τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναμισμό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης.

Το παρών θα δώσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Κυριακή το πρωί, μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, τους χαιρετισμούς και τις βραβεύσεις, θα παρουσιαστεί δρώμενο με θέμα την «Ανακήρυξη Σαρακατσάνου Κλεφταρµατωλού Καπετάνιου» καθώς και παιγνίδια και χοροί από τους συλλόγους Σαρακατσαναίων Ελλάδας, Σκοπίων και Βουλγαρίας.

Την Παρασκευή το βράδυ, διεξήχθη το 6ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας – Σαρακατσάνικου Τραγουδιού, για να θυμούνται οι γεροντότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Το Σάββατο το πρωί έλαβε χώρα τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων τον Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σκοπίων με το εναρκτήριο λάκτισμα να δίνεται από τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το «EURO 2004»  Θεόδωρο Ζαγοράκη.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε «Το Βιωματικό Καραβάνι της Σαρακατσάνικης Ζωής» , το οποίο θα έχει αφετηρία το παρεκκλήσι της Αγίας Κυριακής Περτουλίου, και τόπο προορισμού τον χώρο του Ανταμώματος στα Περτουλιώτικα Λιβάδια.