Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τις δυο τελευταίες ημέρες, σχεδόν σε όλη τη χώρα, έπληξαν και τον Δ. Πύλης, όπου στα ορεινά από την σφοδρή βροχόπτωση, δημιουργήθηκαν ορμητικοί χείμαρροι, που είχαν σαν αποτέλεσμα  την εμφάνιση κατολισθητικών φαινομένων, που ευτυχώς αυτή την φορά δεν ήτο σε ευρεία κλίμακα, καθώς δεν αναφέρθηκε παρόμοιο περιστατικό σε άλλες περιοχές του Δήμου Πύλης.

Έτσι χθες περί τις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα στην Ε.Ο. Πύλης – Στουρναραίικων και σε σημείο ανάμεσα στην «Πηγή των Θεών» & προς το χωριό, χείμαρρος παρέσυρε τόνους λάσπης, με αποτέλεσμα να κλείσουν & τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Άμεσα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Τρικάλων κινητοποιήθηκε & σε πλήρη συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολ. Προστασίας Δ. Πύλης κ. Άρη Τζάνη, εστάλη στο σημείο  ένα μηχάνημα τύπου JCB, το οποίο προέβη στον καθαρισμό του οδοστρώματος, αποδίδοντας μετά από δύο ώρες τον δρόμο και πάλι στην κυκλοφορία.

Στο σημείο προσέτρεξε και πυροσβεστικό όχημα του ΠΚ Πύλης με δύναμη τριών ανδρών,  οι οποίοι καθάρισαν εξονυχιστικά το οδόστρωμα από τα υπολείμματα της λάσπης, ενώ στο σημείο βρέθηκαν & άνδρες του ΑΤ Πύλης, για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

pylinews.gr