Την Τοπική Κοινότητα του Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, συνοδευόμενη από τα μέλη της Ν.Ε. Τρικάλων Κώστα Παππά, Δημήτρη Μανώλη και Γιάννη Σίμο, καθώς και από τα μέλη της Ο.Μ. Πύλης Θανάσση Παππά και Στέργιο Ποντίκα. Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η Αντιδήμαρχος Πύλης, αρμόδια για τα θέματα καθημερινότητας Λαμπρινή Οικονόμου.
Η αντιπροσωπεία συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαιομονάστηρου Θωμά Μπουτζιώλη, καθώς και με μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου του χωριού. Αντικείμενο της επίσκεψης αποτέλεσε η επικαιροποίηση της ενημέρωσης σχετικά με τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας, ο συντονισμός με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών σε σχέση με την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις παραγωγικές δυνατότητες και την οικονομία της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης εξασφάλισης χρηματοδοτικών πόρων για δύο ώριμα μελετητικά έργα υποδομής και συγκριμένα για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής για την αποταμίευσηνερούαπό τον Πορταϊκό ποταμόκαι την άρδευσηαγροκτημάτων, καθώς και για τα εγγειοβελτιωτικά έργα εκσυγχρονισμού και υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων της περιοχής. Επίσης, παραδόθηκε υπόμνημα από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, σχετικά με την οικοδομική επέκταση του σχολείου, με στόχο την δημιουργία γυμναστηρίου, αίθουσας εκδηλώσεων και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Η συγκεκριμένη επέκταση είναι απαραίτητη, ώστε να μπορέσει το σχολείο να προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές στους μαθητές, αλλά και για να στεγάσει τις πολυποίκιλες κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των συλλόγων του χωριού.
Σε σχέση με την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής, τονίστηκε η ανάγκη στήριξης του αγροτικού τομέα, μέσω της καινοτομίας, της επένδυσης στην ποιότητα, αλλά και των συνεργατικών σχημάτων του μέλλοντος, όπως είναι η συγκρότηση ομάδων παραγωγών, με στόχο την βελτιστοποίηση της διαπραγματευτικής ικανότητας του αγροτικού κόσμου και την δίκαιη ανάπτυξη της περιφέρειας. Τέλος, όπως υπογραμμίστηκε από όλους τους φορείς, η συνεχής επαφή και η οριζόντια ανταλλαγή απόψεων μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην στήριξη των πολιτών της επαρχίας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα χρήσιμο μέσο ενημέρωσης για τα προβλήματα της καθημερινότητας και της παραγωγικής βάσης του Νομού Τρικάλων.