Την Τρίτη 22 Μαρτίου ο Δήμος Πύλης διοργάνωσε στο δημαρχείο Πύλης συνάντηση συνεργασίας με τους Προέδρους των Τ.Κ., το θέμα της οποίας αφορούσε την Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς. Καθώς εδώ και αρκετούς μήνες ο δήμος αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα με την αύξηση του αριθμού των αδεσπότων, κρίθηκε αναγκαία η ενημέρωση προς τους προέδρους για τις δράσεις τις οποίες ξεκίνησε ο δήμος Πύλης προκειμένου να αντιμετωπίσει το σχετικό πρόβλημα. Ακολούθησε εκτενής διάλογος  επί της τακτικής που θα πρέπει να ακολουθηθεί ενώ στο τέλος της συνάντησης έγιναν παρεμβάσεις από το Φιλοζωικό Σωματείο «Άρτεμις» το οποίο συνεργάζεται με τον δήμο για την συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στη συνέχεια ακολούθησε ανοικτή ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παρουσίαση των στόχων του συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT III- Agri Urban που υλοποιείται από το Δήμο Πύλης σε συνεργασία με άλλες 10 Ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και οι δυνατότητες εφαρμογής του ΚΑΝ 995/2010 σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο της εκμετάλλευσης των δασικών προϊόντων. Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα καθώς και του Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Π. Γούλα, ο οποίος και προδιάθεσε το κοινό για τις θεματικές ενότητες της συνάντησης, καθώς και του κ. Χρ. Νάκου με διττή ιδιότητα τόσο του Συντονιστή του προγράμματος URBACT όσο και δασολόγου. Οι κύριοι ομιλητές ήταν οι καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας-Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογία Ξύλου και Επίπλου κ.κ Γ.  Νταλός όσον αφορά το URBACT  και Μιχ. Σκαρβέλης όσον αφορά τον Κανονισμό, ενώ από την πλευρά του Δ.Πύλης αναφορά στα αποτελέσματα της Φάσης Ι του προγράμματος έγινε από την κα.Ευθυμία Φωτάκη Ευθυμία –Προϊσταμένη του Α.Τμήματος Τοπ.Οικ.Ανάπτυξης .
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Δασάρχης Τρικάλων κ. Κουλοκούρας και υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας και της Δ/νσης Δασών Τρικάλων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, λοιποί διδάσκοντες του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου, υπηρεσιακά και διοικητικά στελέχη του Δ.Πύλης και πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών συνεταιρισμών εκμετάλλευσης ξυλείας της περιοχής.
Η διοργάνωση τελείωσε με διάλογο και ενδιαφέρουσες ερωταπαντήσεις μεταξύ των παραγωγών και ομιλητών αλλά και των εκπροσώπων των τοπικών δασικών υπηρεσιών.