Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που είχε σαν θέμα «Η Επικαιρότητα και η Σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που οργάνωσε ο Δήμος Πύλης και το Κέντρο Υγείας Πύλης  και έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το απόγευμα, παρουσία αρκετού κόσμου.
Την  έναρξη των εργασιών της ημερίδας έκανε ο Διευθυντής  του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Μιχάλης Βενιζέλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναλύοντας στην συνέχεια την αναγκαιότητα υποστήριξης της ΠΦΥ.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα.
Κατόπιν σχετικές ομιλίες έκαναν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου αναλύοντας το ρόλο της Τ.Α. στα θέματα της υγείας.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η τοποθέτηση του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γεωργίου Κωτσού.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας  μίλησε για το ίδιο θέμα  ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, αναλύοντας τον ρόλο της Περιφέρειας στην ΠΦΥ.
Ακολούθησε  η ομιλία του κ. Κων/νου Αθανασάκη  Διδάκτορα  Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικού Συνεργάτη ΕΣΔΥ-Τομέας Οικονομικών Υγείας, τονίζοντας  το θέμα της Αξιολόγησης  και προτεραιοποίησης   των  αναγκών της Υγείας και ιατρικής περίθαλψης στην Θεσσαλία.
Στην συνέχεια ο Ομότιμος  Καθηγητής  ΕΣΔΥ-Τομέας Οικονομικών Υγείας κ. Ιωάννης Κυριόπουλος, μίλησε  η «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Διαρθρωτικές αλλαγές και η υγειονομική ανάπτυξη».
Τοποθέτηση έκανε και ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.