Στις 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην γέφυρα της Παλαιοκαρυάς στην Πύλη Τρικάλων το καλλιτεχνικό project "AERIAL DANCE: SPORTS, ARTS & CULTURE".

Μια πρωτοβουλία του νέου εργαστηρίου "Επιστήμες Ελεύθερου χρόνου: ΦΥΣΗ-ΣΠΟΡ-ΤΕΧΝΕΣ" του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μονότοξο πέτρινο γεφύρι στην Παλαιοκαρυά της Πύλης Τρικάλων έχει μήκος 26, ύψος 15 και άνοιγμα τόξου 19 μέτρα, χτισμένο γύρω στο 1550.

Το project συνδέει την κίνηση, την άσκηση, τη φύση με την τέχνη και τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατα του νομού και της Ελλάδος.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Χάρης Κουθούρης "ευχαριστεί θερμά το Δήμο Πύλης και τον Δήμαρχο κ. Κ. Μαράβα, τους συνεργάτες: την performer Δρ Αγλαϊα Ζαφειρούδη υπεύθυνη για τη σύλληψη, την ιδέα, τη χορογραφία και την καλλιτεχνική επιμέλεια, τον κ. Πασχάλη Ζαφειριάδη στην ασφάλεια της performer, τους κ. Θάνο και κ. Γιάννη Φλούλη βίντεο και φωτογραφία, όλους που παρευρέθηκαν καθώς και τους συναδέλφους, υπόλοιπα μέλη του εργαστηρίου.

Το project την επόμενη ημέρα 31 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην κεντρική γέφυρα Τρικάλων και... συνεχίζεται...»