Ο Δήμος Πύλης, στα πλαίσια υλοποίησης της Β φάσης του προγράμματος AGRI-URBAN στο οποίο συμμετέχει -και είναι μια απο τις τέσσερις Ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT III- δέχθηκε χθες το βράδυ στο δημοτικό κτίριο της τοπικής κοινότητας Λυγαριάς τα συμμετέχοντα μέλη των υπολοίπων δέκα Ευρωπαϊκών πόλεων.
Οι φιλοξενούμενοι, έφθασαν στη Λυγαριά, κατά τις 21:30μμ, όπου τους περίμεναν οι υπεύθυνοι του προγράμματος AGRI-URBAN, Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, Αντιδήμαρχοι και αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη σύσκεψη που τη διεύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρ. Νάκος, καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας, ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Β. Γιαγιάκος και ο επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος. καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας κ. Γ.Νταλός.
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον  Δήμαρχο της πόλης ΒΑΕΝΑ της Ισπανίας, Jesus Rojano, στον επικεφαλή του προγράμματος απο  την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Miquel Sousa καθώς και στην προϊσταμένη της Γενικής Γραμματείας του Δικτύου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομικών κα. Μαρία Παπουτσή.
Στη συνέχεια, προς τιμή των συμμετεχόντων, υπήρχε ελαφρύ γεύμα στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος και τέλος οι φιλοξενούμενοι αναχώρησαν για το χωριό Ελάτη, όπου διανυκτέρευσαν.
Σήμερα στις 09:00π.μ. ξεκίνησαν οι εργασίες του προγράμματος σε χώρο του ξενοδοχείου "Γιαμάνδες" και στη συνέχεια θα επισκεφθούν μικρές παραγωγικές μονάδες στον ορεινό όγκο.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την Τετάρτη 16/11/2016 με επισκέψεις σε τουριστικά μέρη του Δήμου, σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες (ΤΥΡΑΣ-Αγελαδοτροφεία-οινοποιείο) και θα λήξουν το ίδιο βράδυ και η αναχώρηση τους έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 17/11/2016.
Για τον Δήμο Πύλης υπεύθυνοι ομάδας εργασίας είναι:
Χρ. Νάκος
Ε. Φωτάκη
Β. Διαγωμά
Στ. Σαλέπη
Γ. Λαμπρογιώργου
Στ. Πελεκάνης