Ο αντιδήμαρχος Πύλης κ. Αρης Τζάνης απαντώντας σε δημοσίευμα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Κουτσονάσιου αναφέρει τα εξής: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη η δημόσια τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολιτεύσεως του Δήμου Πύλης, κ. Ιωάννη Κουτσονάσιου, αναφορικά με την «απουσία» του Δήμου Πύλης από το 3ο Forum Αυτοδιοίκησης & Επιχειρηματικότητας με θέμα υπηρεσίες «Υγείας» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα.
Προσπερνούμε τα όσα προσβλητικά του κ. Κουτσονάσιου  ( …ο τρόπος που εκφράζεται ο κάθε άνθρωπος τον χαρακτηρίζουν) και αναφέρουμε ότι όντως δεν εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Πύλης στο συγκεκριμένο Forum.
Γιατί όμως. Γιατί επιλέξαμε αυτό το δύσκολο τριήμερο των συνεχών χιονοπτώσεων, που οι δημότες μας χρειάζονταν βοήθεια για να ξεπεράσουν τα προβλήματα του ισχυρού χιονιά και οι επισκέπτες που είχαν κατακλύσει την περιοχή για τις εορτές, την παρουσία μας, ώστε να μπορέσουν να αναχωρήσουν ασφαλείς για τις πόλεις τους, να είμαστε εκεί, δίπλα τους.
Εμείς βρισκόμασταν όλο το τριήμερο στα χιόνια, στους παγωμένους δρόμους και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας, για να επιλύσουμε  όποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα προέκυπτε. Προφανώς την ίδια ώρα ο κ. Κουτσονάσιος σερφάριζε στο facebook από την ζεστασιά του σπιτιού του. Προφανώς αν ήταν στην θέση μας θα επέλεγε να ταξιδέψει στην Αθήνα, να πάει σε ωραία ξενοδοχεία, να φωτογραφηθεί και να μας ενημερώσει μέσω ..δελτίων τύπου.
Μα δεν είμαστε ίδιοι. Εμείς είμαστε εδώ, δίπλα στον δημότη. Κι αυτό αναγνωρίζεται. Γι΄ αυτό μας ψήφισε και μας στηρίζει ο κόσμος και γι΄ αυτό έστειλε τον κ. Κουτσονάσιο στην Αντιπολίτευση. Τον παρακαλούμε μονάχα να κάνει αντιπολίτευση ουσιαστική και να μην αναλώνεται σε τέτοιες γραφικότητες.
Αμαρτία είναι….».