Κάτω από την δροσερή σκιά του γεροπλάτανου, σε μια ιστορική και γραφική πλατεία της Πύλης, συγκεντρωθήκαμε κατά τις 8:00μ.μ. αρκετά μέλη και φίλοι του Ο.Π.Ο.Π. για την βραδινή μας πεζοπορία. 

Ακολουθώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι και μετά από ένα 15’ ανάβασης κάτω από τα θεόρατα πεύκα του δάσους φτάσαμε στην περιοχή “Ίσιωμα” όπου ξεκουραστήκαμε για 10’ λεπτά. Καθώς περνούσε η ώρα και ο ήλιος άρχιζε να βασιλεύει πήραμε τον δρόμο για την κορυφή αφήνοντας το λυκόφως να μας οδηγεί. Αν και απότομο το μονοπάτι, η θέα του τελικού προορισμού άξιζε κάθε προσπάθεια!!! Με οδηγό τα λαμπερά αστέρια φτάσαμε στον Αϊ Λιά, την κορυφή που δεσπόζει αγέρωχη πάνω από τον ιστορικό οικισμό της Πύλης.

Η θέα έκοβε την ανάσα, απίστευτα όμορφη, με τα φώτα της πόλης να δίνουν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα.

Μετά από τις απαραίτητες ανάσες και τις πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες πήραμε τον δρόμο της επιστροφής αφήνοντας πίσω την πανοραμική εικόνα της φωταγωγημένης Πύλης και των γύρω χωριών.

Ευχαριστούμε τον Ο.Π.Ο.Π. για την ασφαλή ανάβαση και την ευκαιρία που μας χάρισε να απολαύσουμε αυτή την όμορφη θέα σε έναν προορισμό μόλις στα 30’ από την Πύλη