Αμεση καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών στο 100% για τους πληγέντες αγρότες, από τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν σε όλες τις καλλιέργειες (καλαμπόκι, βαμβάκι, τριφύλλι, μποστανοειδή, οποροκηπευτικά, αμπέλια κλπ)
Οι αγρότες έχουν υποστεί τεράστια οικονομική καταστροφή. Οι ζημιές αποτελούν ένα ακόμη οικονομικό πλήγμα που έρχεται να προστεθεί μαζί  με την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ που πιστά εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προκατόχων της που κυβέρνησαν προηγούμενα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πύλης (που στηρίζεται από το ΚΚΕ) καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του να πάρει πρωτοβουλία και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση μέτρα που θα ανακουφίζουν  τους αγρότες αλλά και προστασίας των καλλιεργειών τους.
   -Αμεσα να προχωρήσουν από τον ΕΛΓΑ την καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες και να υπάρξει άμεση και δίκαιη αποζημίωση στο 100% των ζημιών.
   -Να λυθούν προβλήματα των εκτιμητών για τα οδοιπορικά από την πλευρά της κυβέρνησης συμβάλλοντας από τον κρατικό κορβανά και όχι από τις τσέπες των αγροτών.
    -Να καταργηθεί το χαράτσι της δήλωσης των ζημιών του 1 ευρώ το στρέμμα και 0,10 λεπτά για τα δένδρα.
    -Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από το χαλάζι αγρότες για να ζήσουν τις οικογένειές τους μέχρι τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
    -Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει το 100% της ζημιάς (πράγμα που δεν γίνεται σήμερα), και από όλες τις αιτίες καταστροφής στη φυτική & ζωική παραγωγή.
    -Να παγώσουν τα χρέη των πληγέντων αγροτών προς Τράπεζες, ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια έως ότου καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
    -Να προχωρήσει ο Δήμος στη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών.
    -Να υπάρξει άμεση μέριμνα για επίγεια & εναέρια αντιχαλαζική προστασία.
Τέλος ως Λ.Σ. καλούμε τους αγρότες να μην μείνουν με τα «χέρια σταυρωμένα» αλλά μέσα από τους Α.Σ & την Ομοσπονδία η «Ανοιξη» μαχητικά & οργανωμένα να διεκδικήσουν τα παραπάνω αιτήματα.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ