Έκθεση με θέμα την Ελληνική Επανάσταση από τη σκοπιά των Γάλλων, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2021, στις 20.00 στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό. Η έκθεση έχει ως τίτλο «Από αγάπη για την Ελλάδα» και πραγματοποιείται με την ευκαιρία του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και υλοποιείται με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη Λάρισα, της «Επιτροπής 2021» του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη. 

Η έκθεση έχει ως θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και το περιεχόμενό της προέκυψε με τη συνεργασία της Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και της δημοσιογραφικής της ιστοσελίδας RetroNews.

Πρόκειται για την αποτύπωση της επανάστασης από τη σκοπιά της Γαλλίας. Η έκθεση αυτή ανατρέχει στο αρχείο εφημερίδων και περιοδικών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, παρουσιάζει έργα τέχνης διάσημων Γάλων ζωγράφων που έχουν ως θέμα την Ελληνική Επανάσταση , ενώ  παράλληλα αναδεικνύει την επίδραση της Γαλλικής πνευματικής δημιουργίας, που βρέθηκε στην πρωτοπορία εκείνη την περίοδο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνοδεύονται από αφιέρωμα στον λόγιο μεγάλο φιλέλληνα  Κλοντ Φοριέλ, ο οποίος το 1824 συγκέντρωσε, ταξινόμησε και παρουσίασε, για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό αναγνωστικό κοινό, ένα σεβαστό αριθμό ελληνικών δημοτικών τραγουδιών, σε ένα μεγαλειώδες έργο με τίτλο «Δημοτικά Τραγούδια της Σύγχρονης Ελλάδας». Το αφιέρωμα επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει η πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ  κ. Ναυσικά Μουλά.