Τις πιο απίθανες ιστορίες μπορεί να ακούσει κανείς με όσα συμβαίνουν στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς. Πέρα από τους ταλαίπωρους προμηθευτές που περιμένουν μήνες για να πάρουν τα χρήματά τους, παράπονα από τον διοικητή Νέστωρα Αντωνίου έχουν και υπάλληλοι στους οποίους, αν και παλιός συνδικαλιστής ο ίδιος όπως υπενθυμίζουν, τους επέβαλε πειθαρχικά μέτρα.
Πρόκειται για δύο εργαζόμενους του λογιστηρίου οι οποίοι τρέχουν τώρα στους δικηγόρους για να τα βγάλουν πέρα με τον διοικητή, καθώς τους έριξε πρόστιμα, 300 και 150 ευρώ αντιστοίχως, διότι καθυστέρησαν την μισθοδοσία των γιατρών κατά τρεις ημέρες.
Οι ίδιοι πάντως, όπως υποστηρίζουν συνάδελφοί τους, διαμαρτύρονται με επιχειρήματα του είδους «πως είναι δυνατόν να τιμωρούμαστε εμείς και όχι ο διευθυντής της υπηρεσίας που έχει και την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας;».
Κάνουν επίσης λόγο για υποστελεχωμένο λογιστήριο (σ.σ. οι ίδιοι δεν έχουν σχέση με οικονομικές σπουδές) ενώ στην μοναδική οικονομολόγο της υπηρεσίας έχουν ανατεθεί άσχετα των οικονομικών καθήκοντα. Μάλιστα για να τονίσουν το άδικο της απόφασης εις βάρος τους, φέρνουν ως παράδειγμα ανάλογες περιπτώσεις. Η πρώτη το 2015, όταν οι καθυστερήσεις των πληρωμών έφτασαν τους πέντε μήνες αλλά δεν τιμωρήθηκε κανείς... Και η δεύτερη, πριν δυο μήνες, όταν καθυστέρησαν οι πληρωμές των υπαλλήλων Ψυχικής Υγείας, στον ΓΝΛ, αλλά ο ΥΠΕάρχης κάλυψε διευθυντές και υπαλλήλους της αντίστοιχης υπηρεσίας.
Έχουν έτσι όσα μας καταγγέλλονται; Δεν έχουν;
Αν τυχόν απαντήσει ο κ. διοικητής θα μας εκπλήξει ευχάριστα…
Κ.Τ.