Στην Αθήνα θα συζητηθεί αύριο, σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το μέλλον των κοινωνικών δομών της χώρας. Υπηρεσίες, που ειδικά στη σημερινή εποχή αποτελούν…βάλσαμο για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και στην περιοχή μας.
Στόχος του υπουργείου Εργασίας, όπως τον παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου, είναι να προχωρήσει η ενοποίηση όλων των δομών και να υπάρξει άμεσα η μετάβασή τους, στο νέο κοινοτικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από το 2017 με κεντρική στρατηγική επιδίωξη την συνένωση των υπαρχόντων προγραμμάτων για τους ηλικιωμένους (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ κ.α) Το προσωπικό θα πρέπει να προσληφθεί εκ νέου με διαδικασίες, με τις οποίες θα διασφαλίζεται η μοριοδότηση των εργαζομένων που υπηρετούσαν σε ανάλογα προγράμματα. Πάγια θέση πάντως των εργαζομένων είναι οι δομές να διατηρηθούν στην υπάρχουσα μορφή καθώς, όπως σημειώνουν, αποτελούν μια ιδιαίτερη και μοναδική υπηρεσία, η οποία παρέχει πλήρη φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα…
Τ.Π.