O Δήμος Τρικκαίων συγκαταλέγεται μέσα στους 30 όλης της χώρας στους οποίους θα εφαρμοστεί το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (πρώην «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»). Η πιλοτική εφαρμογή του ξεκινά από την 1η Ιουλίου και θα επεκταθεί στο σύνολο της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Τα κριτήρια επιλογής των δήμων είναι συνδυασμός πληθυσμιακών, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή. Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει κάποιο άλλο εισόδημα, το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Το επίδομα θα δοθεί σε περίπου 40.000 οικογένειες και κατά προσέγγιση σε περίπου 87.000 άτομα.
Το κόστος του προγράμματος εκτιμάται σε 68 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το υπό σύσταση, αλλά και υπό αμφισβήτηση από τους θεσμούς, ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα έχει προίκα 700 εκατ. ευρώ…
Τ.Π.