Ένα πλούσιο τετραήμερο συναυλιών με διακεκριμένα σύνολα και σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιφυλάσσει το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στο Μουζάκι από 7-10 Ιουλίου 2016. Σε συνέχεια των περσινών εκδηλώσεων του Ιουλίου που στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία και της 8ης Διεθνούς συνάντησης σχολικών χορωδιών που πραγματοποιήθηκαν στο Μουζάκι, αρχίζει σήμερα  Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στις 9:30μ.μ. στον Αίθριο χώρο  του Mouzaki Palace Hotel, ένα εντυπωσιακό τετραήμερο εκδηλώσεων.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι, την όπερα, την Τζαζ, την μουσική δωματίου κ.τ.λ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού όπως πρόσφατα το τριήμερο συναυλιών στη Λίμνη Πλαστήρα.
Το 34Ο Διεθνές Φεστιβάλ το επόμενο τετραήμερο μεταφέρεται στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του Mouzaki Palace Hotel, όπου θα εμφανιστούν αξιόλογοι καλλιτέχνες, σολίστ και μουσικά σύνολα από Ελλάδα και Σερβία προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο τετραήμερο μουσικών εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας.
Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
I.    ΠΕΜΠΤΗ 7/7/2016  ΤΟ ΄΄ΤRIO ECHO’’ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ (ΠΙΑΝΟ- ΦΛΑΟΥΤΟ -ΦΩΝΗ)
Διακεκριμένοι σολίστ, καθηγητές της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Niς (Σερβία), θα παρουσιάσουν  ένα πλούσιο πρόγραμμα, Κλασικής και Σερβικής Μουσικής.
II.    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7/2016 Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ
Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα παραδοσιακής Μουσικής, με τη συνοδεία παραδοσιακής Ορχήστρας.  Επίσης θα εμφανιστεί η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, ερμηνεύοντας έργα Χατζηδάκη και Θεοδωράκη.
III.    ΣΑΒΒΑΤΟ 9/7/2016 Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΄’ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ’’
Η καταπληκτική  ορχήστρα αποτελούμενη από επιλεγμένους μουσικούς της Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει ένα κλασικό, έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα, με εξαιρετικούς σολίστ.
IV.    ΚΥΡΙΑΚΗ 10/7/2016. ΟΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ‘’ΛΙΓΑ ΤΡΑΔΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ’’ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ. Τραγουδά η Νατάσα Καραγιάννη, στο πιάνο ο Γιάννης Παπαευαγγέλου.     
Το πρόγραμμα παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα,της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Καθηγητής και Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.
Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.
Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ σε διάφορα όργανα, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια,  συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Πρόσθετα υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, o Θεόδωρος Αντωνίου, ο Νικόλαος- Ugo Φώσκολος κ.α.
Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από πλευράς  σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ έτος τους πέντε χιλιάδες πεντακόσιους εκτελεστές (5500).
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στις αίθουσες εκδηλώσεων των ξενοδοχείων ΤHESSALIKON GRAND και MOUZAKI PALACE HOTEL ενώ παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται στο ανοικτό θέατρο της Λίμνης Πλαστήρα, σε μοναστήρια της περιοχής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη καθώς και σε άλλους χώρους.
Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Angelo Catelani (1811-1866) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Carlo Gesualdo da Venosa (1566-1613) για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Giovanni Paisiello (1740-1816) για τα 200 χρόνια από το θάνατό του, Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του και Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του.
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 9:30 μ.μ.