Με μεγάλη επιτυχία επισφραγίστηκε και αυτή η χρονιά για το «ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ» και για τους σπουδαστές του Τμήματος Προετοιμασίας για την Εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα:
Η σπουδάστρια του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», Ζάχου Βασιλική του Ηλία (φωτογραφία επάνω), εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι τελειόφοιτη Ειδικού Αρμονίας.


Η σπουδάστρια του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», Πάπαρη Ελένη-Μαρία του Γεωργίου, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπουδάζει στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο.

Η σπουδάστρια του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», Πλαβού Ιωάννα του Θωμά, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σπουδάζει Σαξόφωνο, Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά. Έλαβε με Άριστα πτυχίο Ειδικού Αρμονίας.
Οι επιτυχούσες είναι μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Χορωδίας Νέων, των Kasiola Voices και της Φιλαρμονικής του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», καθώς επίσης και της «Χορωδίας Τρικάλων», έχοντας λάβει μέρος σε πλήθος συναυλιών.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία τους αποτέλεσε η φοίτησή τους στο ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ», το οποίο έχει να επιδείξει αριστεύσεις στα ειδικά μαθήματα της Αρμονίας και του Dictée - Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και πρώτες θέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Το σχολικό έτος 2016-17 δίδαξαν η καλ/χνική διευθύντρια του Ωδείου, κ. Αναστασία Κασιώλα, ο καθηγητής Ανωτ. Θεωρητικών του Ωδείου, κ. Παύλος Σπυρόπουλος, και, στα σεμιναριακά μαθήματα, η διευθύντρια σπουδών του Ωδείου και υπεύθυνη της Σχολής Ανωτ. Θεωρητικών κ. Μαρκέλλα Τσούβα-Κασιώλα.