Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» οι Πτυχιακές Εξετάσεις της Σχολής Ανωτέρων Θεωρητικών (Τμήμα Αντίστιξης), θερινής περιόδου 2015-16,  στις 24, 25 και 26 Ιουνίου, ενώπιον εξεταστικής επιτροπής, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.) με αριθμό απόφασης 148180/3798/1788/1285/21-06-16 και αποτελείτο από τους:
1.    Κασιώλα Αναστασία, Δ/ντρια του Ωδείου και πρόεδρο της επιτροπής,
2.    Τσούβα Μαρκέλλα,  Καθηγήτρια Ανωτέρων Θεωρητικών, μέλος,
3.    Κυριακόπουλο Δημήτριο, Καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών, μέλος,
4.    Παπαζαρή Αθανάσιο,  πρ. διδάσκοντα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., μέλος,
5.    Σίμο Σταύρο, Καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών, μέλος.
6.    Ως εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ.Α. ορίστηκε ο κ. Α. Κωτούλας.
Τα αποτελέσματα των Πτυχιακών Εξετάσεων Αντίστιξης έχουν ως εξής:
Η σπουδάστρια του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» Αργυρίου Ζωή του Ελευθερίου έλαβε ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.
Η Ζ. Αργυρίου ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις μουσικές της σπουδές στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» και σπούδασε Κλασικά Κρουστά και Ανώτερα Θεωρητικά & Πιάνο. Το 2012 έλαβε Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα και το 2015 Πτυχίο Κλασικών Κρουστών με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Στο διαγωνισμό της Yamaha Music Foundation of Europe 2013 στα Κλασικά Κρουστά, προκρίθηκε στους επτά καλύτερους πανελλαδικά. Το 2013, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας -αριστεύσασα στα ειδικά Μαθήματα της Αρμονίας και των Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων- και έγινε δεκτή από το 1ο έτος στην ειδίκευση των Κλασικών Κρουστών.


Η σπουδάστρια του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» Βλάχου Μαρία-Παρασκευή του Χρήστου έλαβε ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.
Η Μ. Βλάχου σπουδάζει στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα Βιολοντσέλο και Ανώτερα Θεωρητικά & Πιάνο, καθώς επίσης και Τρομπέτα ως μέλος της Φιλαρμονικής του Ωδείου. Τον Ιούνιο του 2012 έλαβε πτυχίο Ειδ. Αρμονίας με βαθμό Άριστα. Σπουδάζει επίσης Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Οι επιτυχούσες σπουδάστριες φοίτησαν στις τάξεις των καθηγητών κ. Αναστασίας Κασιώλα, καλ/χνικής διευθύντριας του Ωδείου και καθηγήτριας Ανωτ. Θεωρητικών, κ. Μαρκέλλας Τσούβα-Κασιώλα, καθηγήτριας Ανωτέρων Θεωρητικών και δ/ντριας μουσικών σπουδών του Ωδείου, κ. Παύλου Σπυρόπουλου, καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών του Ωδείου. Επίσης, είναι ενεργά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας, των Kasiola Voices, της Χορωδίας Νέων του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», καθώς επίσης και της «Χορωδίας Τρικάλων», συμμετέχοντας σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.