Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων του Τμήματος  Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων είχε την τιμή να συμμετάσχει στο καλλιτεχνικό μέρος των εργασιών του 1ου Συνεδρίου για τον Κώστα Βίρβο με τίτλο «Κώστας Βίρβος: ο Άνθρωπος - ο Δημιουργός». Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Δήμο Τρικκαίων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η Δημοτική Χορωδία εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 1 Απριλίου (β΄μέρα το συνεδρίου) και απέδωσε άψογα, σε τετράφωνη εκτέλεση γνωστά τραγούδια του Κώστα Βϊρβου. Τη χορωδία συνόδευαν καταξιωμένοι μουσικοί (Βασίλης Μητσιάκης & Θωμάς Τάνκος στο μπουζούκι, Κωνσταντία Λάσκου στο πιάνο, Κώστας Χριστόπουλος στην κιθάρα, Κώστας Λάμπας στο μπάσο και Μιχάλης Γερομίχος στα κρουστά). Τη Χορωδία φωνητικά επίσης πλαισίωναν  η Αγάθη Λίτσα (πρώην μέλος της ΔΧΤ), ο Κώστας Όκκας (μέλος της Δημοτικής Χορωδίας Δωματίου «Αρμονικές Φωνές», η Ξένια Παππά (μέλος της ΔΧΤ) και η Κωνσταντία Λάσκου. Συνδετικός κρίκος μεταξύ ορχήστρας και ΔΧΤ υπήρξε ο Κώστας Χριστόπουλος (πρώην μέλος της ΔΧΤ), ο οποίος μαζί με τη μαέστρο Ελένη Ζιάκα είχαν την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης. Η συνεργασία απέδωσε άριστα αποτελέσματα, κάτι που φάνηκε από το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κόσμου του κατάμεστου Πνευματικού Κέντρου και ικανοποίησε όλους τους συντελεστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εμφάνιση της Χορωδίας ήταν διαφορετική σε σχέση με τις a capella εμφανίσεις της, καθώς επενδύθηκε με μουσικά όργανα. Το ύφος όμως της συγκεκριμένης εκδήλωσης απαιτούσε τέτοια προσαρμογή αλλά  η εκτέλεση των τραγουδιών με τετραφωνία δεν αλλοίωσε το χαρακτήρα της μεικτής τετράφωνης Χορωδίας. Στο ρεπερτόριο της Χορωδίας υπάρχουν επίσης πολλά τετράφωνα τραγούδια του τρικαλινού καλλιτέχνη Βασίλη Τσιτσάνη. H Δημοτική Χορωδία Τρικάλων υπόσχεται για το μέλλον ποικίλη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο χώρο του χορωδιακού τραγουδιού.