Ένα ταξίδι και μια πανέμορφη συναυλία, συνεχίζουν την ανάπτυξη των σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων και της λαϊκής μας μουσικής με την Κύπρο.
Αυτή τη φορά, ήταν η κοινότητα Πεδουλά που σύσφιγξε σχέσεις με τα Τρίκαλα και το Μουσείο Τσιτσάνη, καθώς κάλεσε για συναυλία την ορχήστρα του Μουσείου.

Με την ευγενική συμπαράσταση και ενεργό συμμετοχή της διάσημης πιανίστριας και ουσιαστικής εργάτριας του ελληνικού πολιτισμού, της κ. Ελενας Μουζάλα, η πρόσκληση έγινε αμέσως δεκτή και η ορχήστρα του Μουσείου, με την αντιπρόεδρο κ. Βασιλένα Μητσιάδη, μετέβησαν στο όμορφο ορεινό κυπριακό χωριό.

Η συναυλία, στη συνδιοργάνωση της οποίας συνέβαλε ο υπεύθυνος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Στέλιος Καραγιώργος, ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, αφού οι νότες του μεγάλου τρικαλινού δημιουργού συνέθεταν μια μαγευτική συναυλία με το χρώμα της Κύπρου στην καρδιά του Αυγούστου, στο όρος Τρόοδος.

Η συναυλία δόθηκε εν μέσω θερμότατης κυπριακής φιλοξενίας ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο του 2018. Και ήταν το έναυσμα για περαιτέρω ενίσχυση των αγαστών σχέσεων που ο Δήμος Τρικκαίων έχει αναπτύξει με το μαρτυρικό και πανέμορφο νησί, με αρχή την αδελφοποίησή του με τον Δήμο Υψωνα.