Γιορτάζει η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων τα 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα μουσικά δρώμενα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.
Πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και μοιάζει σαν χθες!
Έτσι η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού – Αθλητισμού της Δ/νης Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει διήμερες επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια αδιάλειπτης συνεισφοράς και προώθησης της χορωδιακής μουσικής όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, ώρα 21:00,  περιλαμβάνει συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων (μαέστρος η κ. Ελένη Ζιάκα), με ρεπερτόριο που αποτέλεσε σταθμούς στην πορεία της χορωδίας, καθώς επίσης βραβεύσεις και αφιερώματα σε ανθρώπους που συνέβαλλαν στην πορεία και εξέλιξη της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων έως σήμερα.
Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20: 30 περιλαμβάνει την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, θεσμός στα Τρίκαλα από το 1995, με τη συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα. Έχουμε τη χαρά υποδεχτούμε τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, τη Δημοτική Χορωδία Περάματος, τη Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου, τη Χορωδία Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» για να γιορτάσει μαζί μας, με τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και τη Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές» - ‘Voci Intonate’.
Ένα ιδιαίτερο διήμερο εκδηλώσεων αναμνήσεων και αναφορών της καλλιτεχνικής καταξίωσης ενός ιστορικού μουσικού σχήματος, της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων!
Παράλληλα θα λειτουργεί στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου έκθεση με υλικό από το αρχείο της Δημοτικής χορωδίας.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου :19:00 – 22:00
Σάββατο 11:00 -13:00 και 18:00 -22:00