Θετικά στον κορωνοϊό ήταν τα 20 από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης από τον οικισμό στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα, όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη μετά από ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια. «Τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή η οποία κινείτο το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα» ανέφερε.

Αυτό, όπως είπε, «οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης».

Αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι αφορά περίπου 5.000 πολίτες.

«Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» πρόσθεσε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας.

Στην περιοχή αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων να προχωρήσουν σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ