Τέλος βάζουν στην τοποθέτηση "μόνιμων" ομπρελών και σκιάστρων, που τοποθετούν ή κατασκευάζουν λουόμενοι στις παραλίες, οι Δήμοι των παραλίων της Λάρισας. 

Πρόκειται για τα πολύ γνωστά παράλια εδώ και χρόνια σε πολλούς Τρικαλινούς, που κάνουν τις διακοπές τους στις καλοκαιρινές τους κατοικίες. Οι παραλίες Μεσάγκαλα, Καστρί - Λουτρό και Κουλούρα του Δήμου Τεμπών, αλλά και εκείνες του Δήμου Αγιάς με τις πολύ δημοφιλείς της Βελίκας, του Αγιοκάμπου, της Κουτσουπιάς, του Κόκκινου Νερού και αρκετές ακόμη. 

Οι Δήμοι στις σχετικές ανακοινώσεις τους καλούν του λουόμενους να απομακρύνουν άμεσα τις ομπρέλες και τις λοιπές κατασκευές, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να το κάνουν οι ίδιοι τις επόμενες ημέρες. 

Όπως χαρακτηριστικά ο κάθε Δήμος της περιοχής αναφέρει στην ανακοίνωσή του,  

"αντιλαμβάνεται την ανάγκη των λουόμενων λόγω covid-19 για την ελεύθερη τοποθέτηση τους στην παραλία ομπρελών ξαπλωστρών και την τήρηση των αποστάσεων από άλλους συμπολίτες, όπως επίσης σέβεται τους επιχειρηματίες που μισθώνουν χώρους αιγιαλού τηρώντας απαρέγκλιτα  όλες τις υγειονομικές διατάξεις. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η αυθαίρετη εγκατάσταση ομπρελών – σκιάστρων αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα δημιουργώντας εστίες μόλυνσης στην παραλία με αποτέλεσμα να εισπράττουμε παράπονα από τους  συμπολίτες μας. 

Δεδομένου ότι γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για την αναβάθμιση της αισθητικής και την εξασφάλιση της καθαριότητας των ακτών, ο Δήμος παρακαλεί τους λουόμενους που αυθαίρετα κατασκεύασαν ομπρέλες, σκίαστρα (από ξύλα ή άλλα υλικά) και τα τοποθέτησαν σε χώρο αιγιαλού με διαρκή χαρακτήρα για την αποκλειστική χρήση ενός ή περισσότερων λουόμενων, να τις απομακρύνουν άμεσα, ώστε να μη χρειαστεί τις επόμενες ημέρες να δημιουργηθεί μικτό κλιμάκιο που θα προβεί στην απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από την κοινόχρηστη ζώνη αιγιαλού παραλίας".

trikalaenimerosi.gr