Εμβολιασμοί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλείου, στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια να πεισθεί μέρος των πιστών που αρνούνται να εμβολιαστούν προκαλώντας τεράστιο θέμα στη δημόσια υγεία και πρωτίστως στη δική τους.

Οι εμβολιασμοί έγιναν από την κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης Υ.Πε. με εμβόλιο της Pfizer. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ και του διοικητή αυτής κ. Φώτη Σερέτη: «Πρόθεσή μας είναι  με επιχειρήματα και επιστημονικά δεδομένα  να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, εκμεταλλευόμενοι  το θείο δώρο προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα το οποίο είναι και ο μόνος τρόπος με την αυστηρή και παράλληλη χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας για να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για άλλη μια φορά  τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιερώνυμο για την πρωτοβουλία του καθώς και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωσταντίνο Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, για την άριστη συνεργασία μας».

Περίπου στις 11 το πρωί, ωστόσο, στον χώρο του Αγίου Αχιλλίου συγκεντρώθηκαν αντιεμβολιαστές για να διαμαρτυρηθούν για την ύπαρξη της κινητής μονάδας εμβολιασμών, φωνάζοντας “Αισχος ήρθατε Έξω από την εκκλησία”. 

Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν και τελείωσαν με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 

trikalaenimerosi.gr με πληροφορίες από kosmoslarissa.gr