Με πυρετώδεις ρυθμούς βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελευταίες εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου, με τα συνεργεία να πραγματοποιούν αγώνα δρόμου.

Χθες, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, έφτασε και το τελικό μέρος του σχολικού εξοπλισμού και οι εκπαιδευτικοί μαζί με το Σύλλογο Γονέων, τη δημοτική αρχή  και κατοίκους του χωριού να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο αγιασμό.  

Εντός του νέου σχολικού κτηρίου τοποθετήθηκε σε τοίχο η σχετική αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα, που αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού, Κυριακού Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται το πρωί της Δευτέρας στο Δαμάσι προκειμένου να εγκαινιάσει το σχολείο. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δαμασίου από αύριο θα βρίσκονται σε ένα καινούργιο και ασφαλές κτήριο, που δεν θα θυμίζει τίποτα από τις τρομακτικές στιγμές του ισχυρού και καταστροφικού σεισμού της Τετάρτης 3 Μαρτίου, που χτύπησε την περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου. 
Τα παιδιά εκείνη την ημέρα, με την ψυχραιμία των δασκάλων τους και του Διευθυντή του Σχολείου Γρηγόρη Λέτσιου, κατάφεραν να βγουν χωρίς τραυματισμούς από το κτήριο, το οποίο στην συνέχεια κρίθηκε κατεδαφιστέο. 

Το νέο σχολικό κτήριο κατασκευάστηκε από την εταιρία ΑΡΜΟΣ Α.Ε. που έχει αναλάβει το έργο για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., μετά την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

kosmoslarissa.gr