Εκδήλωση με τίτλο «Σχολείο Αγωγής Υγείας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 18:00 – 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που πολιτιστικού συλλόγου « ΑΓΙΟΦΥΛΛΟΥ»,  και έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας.

Την εκδήλωση οργανώνει  η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγιοφύλλου «ΤΑ ΧΑΣΙΑ» και με το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).

Ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο κ. Δήμητριος Κούβελας, Καθηγητής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις  των ασθενών, καθώς και η συμβολή των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων.

Θα παρουσιαστούν επίσης όλες οι θεραπευτικές επιλογές των  Ρευματικών Νοσημάτων, η αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών και η σημασία της κίτρινης κάρτας.

Στο τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.