Tην παραπομπή στη Δικαιοσύνη αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης  Αποχέτευσης Μετεώρων για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που έγινε αντιληπτή μετά από διαμαρτυρίες δημοτών.
Το θέμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Ζαρόπουλος έχει να κάνει με διαμαρτυρίες δημοτών οι οποίοι ενώ είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς ύδρευσης δεν εξοφλήθηκαν αλλά με νέο ειδοποιητήριο καλούνταν να πληρώσουν ξανά το ίδιο ποσό συν και τον καινούργιο λογαριασμό που στο μεταξύ παρέλαβαν.
Μάλιστα έθεσε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής και του σώματος αντίγραφα εξοφλητικών λογαριασμών για την ίδια περίοδο κατανάλωσης τόσον από την ΔΕΥΑΜ όσον και από τράπεζα όπου τους ξαναπλήρωσαν.
Επ αυτού ο Δήμαρχος είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και σύντομα η υπόθεση θα πάρει το δρόμο που της αρμόζει για να ληφθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες και τόνισε ότι κανείς από τους δημότες που έχει εξοφλήσει δεν θα κληθεί να πληρώσει εκ νέου τον ίδιο λογαριασμό.
Στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜ που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος της και Δήμαρχος  Μετεώρων ενημέρωσε τα μέλη ότι μετά την σχετική έρευνα που διενεργήθηκε εσωτερικά πρόεκυψαν ενδείξεις πως αν και εισπράττονταν χρήματα από δημότες για λογαριασμούς τους δεν αποδίδονταν στο ταμείο της επιχείρησης κάτι που έρχεται να δικαιολογήσει τα παράπονα των συνδημοτών.
Κατόπιν αυτού και μετά από σχετική εισήγηση ορίστηκαν δικηγόροι οι οποίοι θα τρέξουν το θέμα με όσα προκύψουν και από την εσωτερική έρευνα και την υποβολή μήνυσης εναντίον όσων εμπλέκονται με την υπόθεση υπεξαίρεσης.
Όσον αφορά τώρα το ύψος των χρημάτων που εισπράχθηκαν από δημότες και δεν αποδόθηκαν στο ταμείο της ΔΕΥΑΜ, αυτό δεν έχει προσδιοριστεί αλλά φημολογείται πως μπορεί να αγγίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ.
Σημειώνεται ότι μιλώντας για το θέμα ο πρώην Δήμαρχος κ. Σακελλαρίου και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜ είπε ότι η έρευνα αφορά με βάση την ενημέρωση του προέδρου κ. Σινάνη εστιάζεται τη διετία 2015-2016 αλλά ο ίδιος ζήτησε να ελεγχθούν τα πάντα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και να λάμψει η αλήθεια με απόδοση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

meteoravoice.gr