Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου της μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων π. Κωνσταντίνου Κοκόρα τέλεσε χθες το πρωί ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος.

Η χειροτονία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αναστάσιμης χαράς στην ιερά μονή Βαρλαάμ στα μετέωρα, όπου ο κ. Θεόκλητος προεξήρχε της θείας λειτουργίας με την ευκαιρία της μνήμης των κτητόρων της μονής και της μνήμης του αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του οποίου η κάρα φυλάσσεται στη μονή.

Με τον μητροπολίτη Σταγών συλλειτούργησε  ο πρωτοσύγκελος και ηγούμενος της μονής μεγάλου Μετεώρου, αρχιμανδρίτης Νήφωνας Καψάλης και πλειάδας κληρικών.

Κατά τον σύντομο λόγο του ο π. Κωνσταντίνος Κοκόρας αφού αναφέρθηκε στο ύψιστο λειτούργημα της ιερωσύνης, ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πνευματική του πορεία και ιδιαιτέρως τον κ. Θεόκλητο για την πατρική αγάπη και εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του αυτά τα δυο χρόνια της διακονίας του που βρισκόταν κοντά του.

Ο μητροπολίτης Σταγών απευθυνόμενος προς τον νέο πρεσβύτερο αφού τον καλωσόρισε στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, μιλώντας με πατρικά λόγια του υπενθύμισε την αξία και το ύψος της ιερωσύνης, τονίζοντας παράλληλα τον ουσιαστικό ρολό που καλείται να διαδραματίσει ο κληρικός στην σημερινή εποχή, αλλά και στην ζωή του κάθε πιστού ανθρώπου ξεχωριστά.

Στην συνέχεια τον επαίνεσε για την προθυμία του, το ήθος του, την ευγένειά του και την άοκνη εργασία του για όλο αυτό το διάστημα που διατέλεσε αρχιδιάκονος της μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Ακολούθως ο κ. Θεόκλητος αφού τον προέτρεψε να συνεχίσει να ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα με φόβο θεού, ιερό ζήλο, αυταπάρνηση και θυσιαστική αγάπη, ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής ο π. Κωνσταντίνος θα διακονεί στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαυρέλι Καλαμπάκας.

Στο τέλος ο νέος κληρικός μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές των πιστών οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα μπορούν να συμμετέχουν ξανά στην θεία λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων των δυο τελευταίων μηνών.

Aναστάσιος Βόπης