Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 2 Μαΐου εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου εορτάζει και πανηγυρίζει το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου.
Το πρωί της Δευτέρας 2 Μαίου και ώρα 7:30 θα τελεσθεί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τηρηθεί η παράδοση του ανεβάσματος στο μοναστήρι, με το γνωστό τρόπο, για την τοποθέτηση των μαντηλιών, τα οποία όπως είναι γνωστό, είναι τάματα των ευλαβών χριστιανών.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Δευτέρας) και ώρα 6:00 στον κεντρικό ναό του χωριού, των Αγίων Πέτρου και Παύλου, θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων από τις Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει ο πασχαλινός εσπερινός.
Την Τρίτη της Διακαινησίμου 3 Μαίου  θα τελεσθεί το πρωί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και περί ώρα 9:30, θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων πέριξ του χωριού, στις λεγόμενες ράχες. Περί ώρα 11:30, η όλη πομπή θα επιστρέψει στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου θα τελεσθεί ο Μικρός Αγιασμός και η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων.
Τα Ιερά Λείψανα και οι Αγιες Εικόνες θα παραμείνουν στην ενορία έως την Κυριακή του Θωμά 8 Μαίου. Το απόγευμα της Κυριακής, και ώρα 6:00μ.μ θα τελεσθεί ο εσπερινός και αμέ¬σως θα γίνει η αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Μετεώρων.