Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνουν την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 17:00 μ.μ. τηλεκπαίδευση σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου την περίοδο της πανδημίας.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής.

Τι πρέπει να προσέχουμε για να είμαστε ασφαλείς εμείς και τα παιδιά μας στην περίοδο της πανδημίας, όπου χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο ως εργαλείο δουλειάς, μάθησης, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και επικοινωνίας;

Πως θα προστατευτούμε από τα FakeNews την κρίσιμη αυτή περίοδο;

Πόσος χρόνος είναι πολύς χρόνος μπροστά στην οθόνη για τα παιδιά μας;

Υπάρχει τρόπος να ασχοληθούμε με τα παιδιά μας ποιοτικά με το διαδίκτυο;

Αυτά είναι κάποια μόνο από τα ερωτήματα που εγείρονται όσον αφορά τον γοητευτικό και συνάμα επικίνδυνο κόσμο του διαδικτύου.

Εισηγήτριες της τηλεκπαίδευσης θα είναι η κα Κατερίνα Ψαρουδάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και η κα Ευαγγελία Δασκαλάκη, υπεύθυνη έρευνας και ανάπτυξης προγραμμάτων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Η τηλεκπαίδευση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Όποιος ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα το αργότερο έως την Κυριακή 24 Μαΐου 2020:

https://saferinternet4kids.gr/forms/kalabaka/

Στη συνέχεια, δυο ημέρες πριν την τηλεκπαίδευση, σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή θα τους αποσταλεί email με αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα εισέλθουν στην πλατφόρμα.