Δημοσιογράφοι από εφημερίδες της Γερμανίας και της Αυστρίας βρέθηκαν στα Μετεώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στα πλαίσια του προγράμματος προβολής της Marketing Greece για λογαριασμό της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τα προγραμματισμένα press trips από Γερμανία και την Αυστρία γίνονται με την συνεργασία της Marketing Greece και την υποστήριξή της Visit Meteora για την καλύτερη προβολή της περιοχής στην Γερμανική αγορά. Η κυρία Thessa Wolf από την Γερμανία που αρθρογραφεί σε εφημερίδες της Σαξονίας (Sächsische Zeitung) και η κυρία Speigler Almuth από την Αυστριακή «Die Presse» φιλοξενήθηκαν στα Μετέωρα από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου. Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε τη γνωριμία με την ιστορία και της φυσικές ομορφιές της περιοχής μέσα από τις εμπειρίες που προσφέρει η τοπική εταιρία Visit Meteora με την εκδρομή Meteora Sunset Tour και την πεζοπορική εμπειρία Meteora Hiking Tour. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και γευσιγνωσία σε εστιατόριο.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο ταξίδι πραγματοποιήθηκε την  1η  Φεβρουαρίου με τη δημοσιογράφο Larissa Eckhardt από το μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας “Österreich”. Το άρθρο της θα δημοσιευθεί στο εβδομαδιαίο ταξιδιωτικό ένθετο “Reiselust” με κυκλοφορία 95.000 και θα είναι 4-6 σελίδες για τα Μετέωρα. Ενώ τα press trips θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με τη φιλοξενία του συνδρομητικού καναλιού SAT 1 και του Deutsche Welle με δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το προορισμό Μετέωρα.