Την προκαθορισμένη επίσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμπάκας, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος.  Τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκε στο γραφείο του, ο Δήμαρχος κ.Σινάνης μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους και τους υπαλλήλους του Δήμου.
Ο Σεβασμιώτατος δώρισε στον Δήμάρχο μία εικόνα της Παναγίας Βουλκάνου από την Ι.Μονή την οποία υπηρέτησε στη Μεσσηνία, ενώ ο Δήμαρχος με τη σειρά του δώρισε στο Σεβασμιώτατο, ένα φωτογραφικό άλμπουμ με ιστορικά στοιχεία για την πόλη της Καλαμπάκας καθώς και  βιβλία που αφορούν στον τόπο με διάφορες πληροφορίες και ιστορικά γεγονότα.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ρώτησε τον Δήμαρχο για ορισμένα τρέχοντα ζητήματα σε επίπεδο Δήμου και τον διαβεβαίωσε πως η Ι.Μητρόπολη θα είναι πρόθυμη στο βαθμό που της αναλογεί, ώστε να βοηθήσει αν τυχόν της ζητηθεί.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε ένας προς έναν όλους τους υπαλλήλους και ύστερα ξεναγήθηκε από τον κ.Σινάνη σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου και κατέληξαν στα γραφεία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Καλαμπάκας, όπου οι υπεύθυνοι έδωσαν χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες στον Ποιμενάρχη μας, κυρίως για τα χωριά του Δήμου Καλαμπάκας και τα προσκυνήματα τους.
Στο τέλος φανερά χαρούμενος και ενθουσιασμένος έδωσε ευχές και την ευλογία του σε όλους. κα αποχώρησε για να συνεχίσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας του.