Νέα στοιχεία ήλθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση μετάδοσης του κορωνοϊού σε 30χρονη έγκυο και τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, η 30χρονη και ο σύζυγός της, γυμναστής σε Ακαδημία ποδοσφαίρου του Βόλου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κόλλησαν τον κορωνοϊό από Βολιώτη αθλητή ο οποίος είχε επιστρέψει πρόσφατα στην Ελλάδα με τη σύντροφό του από την Γερμανία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο τα δυο ζευγάρια πήγαν μαζί εκδρομή στην Καλαμπάκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, ο Βολιώτης αθλητής και η σύντροφός του «έσπασαν» την 14ήμερη καραντίνα που υποχρεωτικά έπρεπε να τηρήσουν. Και οι δύο έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωναϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα. 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο γίνεται «αγώνας δρόμου» για την ιχνηλάτηση των επαφών. Ο 30χρονος γυμναστής, σύζυγος της εγκύου, υποβλήθηκε σε τεστ το πρωϊ και ήταν αρνητικός σε κορωνοϊό, αλλά τα επαναληπτικά τεστ εκδόθηκαν θετικά.

Ο νεαρός άντρας που εργάζεται σε Ακαδημία ποδοσφαίρου από την ώρα που βρέθηκε θετικός, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Η Ακαδημία έλαβε απόφαση να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της.

Τα δύο σχολεία της Πρωτοβάθμιας, στα οποία εργάζονται οι εκπαιδευτικοί γονείς του 30χρονου, θα απολυμανθούν. Θα απολυμανθεί επίσης το Δασαρχείο, όπου εργάζεται η μητέρα της 30χρονης με κορωνοϊό και η Εφορία, που συστεγάζεται με το δασαρχείο.

e-thessalia.gr