Η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε δημοσίευσε την 1η Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ – ΠΑΑ 2014-2020» και καλεί τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιους δικαιούχους) να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο Υπομέτρο 19.2 «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)».
Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής:  28/05/2019 – ώρα έναρξης: 13:00 
Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής:  06/09/2019 – ώρα λήξης: 15:00
Με την παρούσα πρόσκληση προκηρύσσεται ποσό Δημόσιας Δαπάνης το οποίο ανέρχεται ενδεικτικά σε 1.931.500,00€ και κατανέμεται στις υπο-δράσεις που περιγράφονται στο τεύχος της πρόσκλησης.
Δικαιούχοι είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων, καθώς και φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής. Οι δικαιούχοι ανά υπο-δράση παρουσιάζονται στον σχετικό πίνακα της Πρόσκλησης. Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη, τους Επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που ενισχύονται στα πλαίσια της κάθε υπο-δράσης και επισυνάπτονται στο Παράρτημα 20 της Πρόσκλησης Ιδιωτικών έργων.
Η ένταση της ενίσχυσης των αιτήσεων στήριξης, ο εφαρμοζόμενος κανονισμός χορήγησης της ενίσχυσης ανά υποδράση και οι ειδικοί όροι ανά υπο-δράση για το σύνολο των προκηρυσσόμενων υπο-δράσεων στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, παρουσιάζονται αναλυτικά στο Παράρτημα 1.
Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει το σύνολο των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων της ΠΕ Τρικάλων, εκτός της Δημοτικής Ενότητας Τρικάλων, αστικό κέντρο της πόλης του Δήμου Τρικκαίων και πρωτεύουσας της ΠΕ Τρικάλων.
Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ και σε φυσικό φάκελο στην ΟΤΔ, σύμφωνα με τις προθεσμίες της Πρόσκλησης. Η υποβολή της αίτησης στήριξης, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr) προϋποθέτει την απόκτηση προσωπικών κωδικών πρόσβασης από τον/ την  δυνητικό δικαιούχο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας απευθυνθείτε, στο αναλυτικό τεύχος της Πρόσκλησης και στα Παραρτήματα που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτής, στην  ιστοσελίδα της ΟΤΔ kenakap@kenakap.gr.
Για πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση και την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις υπεύθυνοι είναι ο κ. Κουτής Βάϊος, ο κ. Καζαντζής Ευριπίδης και η κ. Θυμιάκου Γλυκερία,  Δ/νση: Ιωαννίνων 84, 42200, Καλαμπάκα, τηλ. 2432025370, e-mail: kenakap@kenakap.gr.
Περαιτέρω πληροφορίες για το ΠΑΑ 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο ΠΑΑ 2014-2020, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των αιτήσεων στήριξης, βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr ή στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ www.kenakap.gr.