Mε κάθε επισημότητα εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Πλήθος ενοριτών προσήλθαν στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως για να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους το «Έτη πολλά».

Στον όρθρου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο κ. Αθηναγόρας και συλλειτουργούντες ήταν οι μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Περιστερίου κ. Κλήμης και ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Ιλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αυθεντική πίστη και στο πως πρέπει να εκφράζεται, αλλά και στο πρόσωπο του μύστη της πίστης και της αγάπης Αγίου Αθηναγόρα.

Ο εορτάζων μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους αρχιερείς και τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοίρασε ο ίδιος το αντίδωρο, δεχόμενος τις ευχές των πιστών, για έτη πολλά.

Στον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία έψαλε η χορωδία «Καλλικέλαδος Σάλπιξ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Λεωνίδα Δούκα.

Σπύρος Παπαγεωργίου (orthodoxia.info)