Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και η Ένωση Ξενοδόχων νομού Τρικάλων, σε συνεργασία με τα μέλη της, διοργανώνουν από κοινού και σε μόνιμη βάση κυνήγι τρούφας στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων.
Η δράση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι φορείς της περιοχής, για προσφορά στους επισκέπτες εναλλακτικών δραστηριοτήτων, που δημιουργούν προϋποθέσεις για αύξηση του χρόνου παραμονής.
Στη βάση αυτή και σε πρώτη φάση, όσοι επισκέπτονται την περιοχή θα γνωρίζουν ότι κάθε Κυριακή θα μπορούν να συμμετέχουν σε μια μοναδική πρωτοβουλία, που δε θα βρουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα.
Είναι δε μοναδική στο είδος της η δράση αυτή, επειδή συνδυάζει το κυνήγι τρούφας, την τρουφομακαρονάδα και το μάθημα μαγειρικής της στο δάσος, την επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο, την γευστική δοκιμή μανιταριών, καθώς και την απόλαυση κρασιών της περιοχής. Όλα αυτά με ένα κόστος πολύ χαμηλό που σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με αντίστοιχα tour του εξωτερικού.
Εννοείται ότι στόχος των διοργανωτών είναι η σταδιακή επέκταση της δραστηριότητας αυτής και σε καθημερινή βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Έτσι, η ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων, θα μπορεί να κατοχυρωθεί ως ένας τόπος ταυτισμένος με μια μόνιμη και μοναδική στο είδος της δράση, που απευθύνεται μεν σε ένα εξειδικευμένο κοινό, αλλά με μεγάλες δυνατότητες επέκτασης.
Το Μουσείο και η Ένωση Ξενοδόχων πιστεύουν ότι πρωτοβουλίες σαν αυτή συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, παρέχουν νέες δυνατότητες ψυχαγωγίας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν και μια άλλη πλευρά του φυσικού πλούτου της περιοχής, που μέχρι σήμερα παρέμενε ανεκμετάλλευτος. Όλα αυτά, εξυπακούεται ότι γίνονται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τους κανόνες προστασίας του. Η έναρξη του προγράμματος θα ξεκινήσει την Κυριακή 5/6/2016, στις 10.30 πμ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2432024959.