Την υποβολή πρότασης αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ μέσω του προγράμματος «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας με απόφαση κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση το βράδυ της Πέμπτης.
Αναφορικά με το θέμα που απασχόλησε το τελευταίο διάστημα στην εισήγησή του ο κ. Σινάνης χαρακτήρισε μονόδρομο την μετατροπή του ΞΕΝΙΑ σε Δημαρχείο καθότι χρηματοδοτείται 100% και άμεσα πρέπει να αξιοποιηθεί το κτίριο για να μην καταρρεύσει.
Αναφερόμενος στην πρόταση αξιοποίησης του ως ξενοδοχειακής μονάδας από ιδιώτη ο Δήμαρχος σημείωσε πως κανένας  επενδυτής δεν πρόκειται να δώσει 125 εκατ. ευρώ για 25 χρόνια χρήσης του ΞΕΝΙΑ και μετά να το επιστρέψει στο Δήμο.
Εκμετάλλευση του προγράμματος με αξιοποίηση άλλου οικήματος πρότεινε ο κ. Σακελλαρίου επισημαίνοντας ότι δεν θα φθάσει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων  ευρώ για τις εργασίες που απαιτούνται καθώς μελέτη και ΦΠΑ θα αγγίξουν τις 970 χιλιάδες ευρώ.
Αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχειακής μονάδας με την συνεργασία ιδιώτη επενδυτή  πρότεινε ο επικεφαλής της ελάσονος αντιπολίτευσης κ.  Βάιος Ζιάκας με την οποία συμφώνησε και ο επιχειρηματίας κ. Κρίτσας που υπενθύμισε το ενδιαφέρον του στο σώμα ενώ ο κ. Κώστας Φαμίσης υπογράμμισε ότι η όποια απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρά τη καρδία και θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση για να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία σχετικά.
Από την πλευρά της η κ. Χαρτοπούλου χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την πρόταση του Δημάρχου και τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ ως τουριστικής μονάδας.
Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία συμπεριλαμβανομένης και της θετικής ψήφου του κ. Κεραμίδα.
meteoravoice.gr