Το μείζον θέμα των δασικών χαρτών ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα με πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος με την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Μετεώρων.
Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα «ΝΙΤΣΑ ΛΙΑΠΗ» η οποία κατακλύστηκε από κόσμο το βράδυ της Πέμπτης παρουσία του Δημάρχου Μετεώρων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους πολιτών οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους εισηγητές της κ.κ. Κολίτσα Απόστολο  και Τσιάμη Άννα.
Αρχικά ο κ. Κολίτσας, Οργανωτικός Γραμματέας του ΓΕΩΤΕΕ, Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων και Γεωλόγος καλωσόρισε τους παρισταμένους και τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση για αυτό το σημαντικό θέμα το οποίο θα πρέπει να πληροφορηθούν σωστά οι πολίτες της περιοχής προκειμένου να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και φυσικά να κινηθούν άμεσα και εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και να κατοχυρώσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Ακολούθως η κ. Άννα Τσιάμη Δασολόγος του  Δασαρχείου Τρικάλων με την συνδρομή προτζέκτορα ενημέρωσε αναλυτικά για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που αφορούν τους δασικούς χάρτες και τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να κατοχυρώσουν με τις προβλεπόμενες αντιρρήσεις τη διαδικασία και κατ΄ επέκταση τις περιουσίες τους.
Σημειώνεται ότι μετά την καθόλα εμπεριστατωμένη εισήγηση των κ.κ. Κολίτσα και Τσιάμη ακολούθησε διάλογος με τους απριστάμενους οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς για να λάβουν τις δέουσες απαντήσεις και επεξηγήσεις ώστε να είναι ενήμεροι για το θέμα με την επισήμανση ότι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικούς και εντεταλμένους επιστήμονες για να κινηθούν σωστά και να μην υποβληθούν σε ταλαιπωρία και προπαντός να έχουν αποτέλεσμα.

meteoravoice.gr